UE cere liderilor şi opoziţiei de la Kiev să înceapă un dialog, iar SUA au anulat vizele pentru autorităţile ucrainene

Embed:

Haosul din capitala Ucrainei stârneşte îngrijorarea comunităţii internaţionale, care a condamnat în cei mai duri termeni confruntările violente, soldate cu primele victime.

Uniunea Europeană condamnă escaladarea violenţelor din Ucraina şi a cerut autorităţilor şi opoziţiei să înceapă un dialog veritabil. Şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton, a declarat că statele din blocul comunitar sunt extrem de îngrijorate după ce au fost înregistrate primele victime. Între timp, preşedintele Poloniei spune că nu vede niciun sens în începerea unor negocieri cu preşedintele Viktor Ianukovici.

Bronislaw Komorovski a subliniat că este clar că autorităţile de la Kiev vor să soluţioneze conflictul politic cu ajutorul forţei. Între timp, ambasada Statelor Unite la Kiev a anulat vizele pentru mai mulţi cetăţeni ai Ucrainei din cauza utilizării forţei în timpul demonstraţiilor. Membrii reprezentanţei diplomatice americane au anunţat că SUA intenţionează să ia măsuri împotriva celor care se fac vinovaţi de violenţele din ţară.

Iar Duma de Stat a Rusiei a adoptat o declaraţie privind agravarea situaţiei din Ucraina. Potrivit documentului, la Kiev se încearcă o lovitură de stat, iar responsabili pentru tensionarea situaţiei o poartă atât segmentul radical al opozitiei, cât şi politicienii din vest care se implică în treburile interne ale ţării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu