UE ar putea scoate Android de sub "monopolul" Google. De ce e investigat gigantul online

Uniunea Europeană lovește Google pe toate fronturile, fiind gata să lanseze o investigație a sistemului de operare produse de gigantul din Mountain View.

Cea mai nou țintă a investigațiilor Comisiei Europene este sistemul de operare Android. Acesta se află sub observație atentă de mai mulți ani, iar acum Comisia Europeană este gata să lanseze o investigație oficială. Motivul? Integrarea diverselor aplicații Google cu sistemul de operare. Conform celor de la Verge, Comisia s-a consultat în trecut și cu marii producători de telefoane, existând suspiciunea că aceștia din urmă au fost forțați de Google să adopte aplicațiile odată cu sistemul de operare, scrie playtech.ro

Mai mulți producători de aplicații s-au plâns de acest lucru în trecut, considerând că reprezintă o practică anticoncurențială a companiei americane. Investigația se va concentra asupra unor aspecte cheie. În primul rând, se va stabili dacă Google a îngreunat sau nu accesul competitorilor prin decizia de a le cere producătorilor să instaleze aplicațiile sale în mod exclusiv. În al doilea rând, Comisia va investiga modul în care Google le-a interzis producătorilor cu versiuni modificate de Android accesul la Play Store.

Google este liderul Open Handset Alliance, organizație din care fac parte, printre altele, Samsung, HTC și Sony, și cea care a pus bazele Android. Conform regulilor, membrii nu au voie să producă dispozitive Android cu versiuni modificate ale sistemului de operare. Pe lângă această investigație, Uniunea Europeană a acuzat Google în mod oficial de practici monopoliste.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu