UE ar putea redeschide negocierile cu britanicii, cu 20 de zile înainte de Brexit

Uniunea Europeană consideră propunerile britanice suficiente pentru a începe negocierea unui nou acord de Brexit, susţin surse din cadrul UE, după o întorsătură surprinzătoare la o întâlnire de joi între prim-ministrul britanic Boris Johnson şi omologul său irlandez Leo Varadkar, scrie digi24.ro.

Acum vor începe negocierile pentru obţinerea unui acord de divorţ revizuit, cu mai puţin de o săptămână înainte de summitul UE de la Bruxelles la care se speră că va avea loc finalizarea înţelegerii.

Vineri, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că a primit „semnale promiţătoare” de la Varadkar după întâlnirea sa cu Johnson, adăugând că „până şi cea mai mică şansă” de acord trebuie valorificată.

Principala problemă este frontiera dintre statul membru UE Republica Irlanda şi provincia Irlanda de Nord, care este parte a Marii Britanii.

Johnson a respins actuala clauză de „backstop” sau „plasa de siguranţă” şi a avansat propriile propuneri, dar acestea nu au reuşit să-i convingă pe oficialii UE.

Boris Johnson s-a angajat să părăsească UE pe 31 octombrie, cu sau fără acord.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu