UE a aprobat astăzi sancţiuni fără precedent împotriva Iranului

Embed:

(UPDATE 13:50) Uniunea Europeană a aprobat sancţiuni economice fără precedent împotriva Iranului, din cauza programul său nuclear. Măsurile prevăd interzicerea imediată a noilor contracte de import pentru petrolul iranian, în timp ce acordurile semnate anterior vor fi onorate până pe 1 iulie. Mai mult, presa scrie despre o eventuală intervenţie militară a Occidentului în Iran.

Uniunea Europeană se pregăteşte să anunţe, astăzi, sancţiuni economice fără precedent împotriva Iranului, din cauza programul său nuclear. Mai mult, presa scrie despre o eventuală intervenţie militară a Occidentului în Iran.

Miniştrii de Externe se reunesc la Bruxelles, unde vor discuta despre impunerea unui embargo asupra petrolului iranian. Asta, în condiţiile în care UE cumpără, în prezent, aproape 20 la sută din petrolul exportat de Teheran. Iranul neagă faptul că ar încerca să dezvolte arme nucleare, subliniind că negocierile sunt singura cale de rezolvare a disputelor.

Între timp, Occidentul se pregăteşte pentru o eventuală intervenţie militară. Pentagonul a trimis în Golful Persic un portavion, Franţa - o navă de război, iar britanicii - o fregată. Teheranul ameninţă în continuare cu închidefrea Strămtorii Ormuz, în cazul în care UE nu renunţă la sancţiunile economice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu