UE a anulat vizita preşedintelui Ucrainei, Victor Ianukovici, la Bruxelles

Embed:

Uniunea Europeană a anulat vizita la Bruxelles a preşedintelui Ucrainei, Victor Ianukovici, comunică Agenţia de ştiri "France-presse", cu referire la surse din cercurile diplomatice.

Potrivit sursei, vizita a fost "amânată până în momentul în care condiţiile pentru dialogul bilateral vor deveni mai favorabile". Vizita lui Ianukovici la Bruxelels urma să aibă loc pe 20 octombrie. El urma să aibă întrevederi cu şeful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi cu şeful Consiliului Europei, Herman van Rompuy, pentru a discuta detaliile Acordului cu privire la asocierea politică şi comerţul liber, pe care părţile planificau să-l semneze în luna decembrie.

Anterior, preşedintele Ucrainei ameninţase că "va zbura mai departe", dacă poziţia faţă de Iulia Timoşenko va deveni o piedică în calea vizitei sale la Bruxelles. În opinia lui Ianukovici, politicienii străini par să nu audă declaraţiile sale, în care el atenţionează asupra faptului că Occidentul nu are dreptul să se implice în treburile interne ale Ucrainei şi să influenţeze deciziile judecătoriilor şi ale instituţiilor de forţă din ţara sa.

Victor Ianukovici consideră, de asemenea, că eliberarea Iuliei Timoşenko este inacceptabilă, lucru despre care a declarat şi în cadrul unui interviu acordat jurnaliştilor occidentali, comunică "Wall Street Journal".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu