UE - partener comercial de nădejde. Cât am exportat şi importat în 2015

Embed:

Uniunea Europeană este principalul partener comercial al țării noastre. Anul trecut, agenţii economici din Moldova au exportat în statele comunitare mărfuri în valoare de peste un miliard de dolari, iar valoarea exporturilor în țările CSI a constituit de două ori mai puțin.

Moldova a exportat în 2015 produse în valoare de aproape două miliarde de dolari, cu 16 la sută mai puţin decât în 2014. Aproape 62 la sută din produse și mărfuri au ajuns pe piața Uniunii Europene, iar 25 la sută au fost exportate în statele CSI.

Principalele produse vândute în străinătate sunt cele alimentare, articolele manufacturate, mașinile și echipamentele de transport. În 2015 au crescut exporturile de mărfuri industriale produse în Zonele Economice Libere.

Anul trecut, țara noastră a importat bunuri și alimente în valoare de aproape patru miliarde de dolari, cu 25 la sută mai puțin faţă de 2014. Jumătate din mărfurile introduse pe teritoriul Moldovei provin din țările Uniunii Europene.

Din cauza recesiunii economice, în 2015 agenții economici au importat mai puține produse petroliere, mașini și echipamente de transport.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu