Ucrainenii din Republica Moldova au votat pentru PACE şi UNITATE în ţara lor natală

Embed:

Cetăţenii ucraineni din Moldova au mai puţin de o oră la dispoziţie pentru a mai vota. Potrivit ultimelor date la cele două secţii de votare din Chişinău şi Bălţi, până acum şi-au exprimat opţiunea electorală aproximativ 700 de alegători. Oamenii spun că au mari aşteptări de la viitorul preşedinte, care trebuie, în primul rând, să pună capăt haosului din ţara vecină. 

Cele două secţii de votare de la Ambasada Ucrainei la Chişinău şi de la consulatul din Bălţi s-au deschis la ora 8 dimineaţa. În listele alegătorilor au fost incluşi aproape 60 de mii de ucraineni stabiliţi în Moldova. Majoritatea locuiesc în regiunea transnistreană.

"Am venit să votez de la Tiraspol, dar sunt născută în Ivano-Frankovsk. Vreau ca Ucraina să rămână o ţară integră, care să fie respectată în lume. Sunt pentru un viitor european, fiindcă împărtăşim aceleaşi valori", ne spune o participantă la scrutin. 

"Speram că, până la urmă, în Ucraina va fi pus capăt dezordinilor, se va sfârşi războiul, va fi pace. Fiul meu este în Ucraina şi vreau ca acolo să fie pace", ne spune altă femeie care a venit la vot. 

"Am votat pentru democraţie şi pentru unitatea Ucrainei. Desigur că lucrurile se vor schimba, totul va fi bine", este convinsă altă votantă. 

Printre primii care au votat a fost şi ambasadorul Ucrainei în Moldova. Diplomatul spune că şi-a dat votul pentru un viitor democratic al ţării sale.

"Mai întâi de toate, am votat ca în Ucraina să se instaureze pacea, să fie rezolvată cât mai curând criza politică, să fie o guvernare legală, ca Ucraina să poată să-şi aleagă liniştit viitorul şi să desfăşoare reforme", a declarat Ambasadorul ucrainean la Chişinău, Serghei Pirojkov. 

Potrivit legislaţiei Ucrainei, secţii de votare nu pot fi deschise în afara misiunilor diplomatice. 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu