Ucrainenii au plâns de bucurie când au aflat că Arkadi Babcenko este în viață. Poroșenko: Pericolul nu a trecut, Rusia nu se va da bătută

Embed:
Oameni din toate colțurile Ucrainei au vărsat lacrimi de bucurie când au aflat că Arkadi Babcenko este în viață. Președintele Petro Poroșenko știa că omorul jurnalistului rus a fost înscenat. Liderul de la Kiev s-a întâlnit aseară cu Babcenko și l-a felicitat pentru faptul că o operațiunea serviciilor secrete ucrainene s-a încheiat cu succes. Poroșenko susţine că pericolul nu a trecut însă, pentru că Rusia nu se va da bătută așa ușor.

"Acest atac organizat din Federația Rusă arată dorința de a destabiliza situația din Ucraina și de a-i omorî pe cei de care Rusia se teme cel mai mult", a menţionat președintele Ucrainei.

Președintele Poroșenko a ordonat forțelor de ordine să-i garanteze lui Babcenko pază în regim non-stop, pentru a-l apăra de o nouă tentativă de asasinat. Între timp, pe rețelele de socializare au apărut imagini în care colegii jurnalistului au rămas şocaţi când au văzut la televizor că ziaristul declarat mort apare la conferinţa de presă.

Cel care a organizat tentativa de asasinare a fost reținut de serviciile de securitate ucrainene.

Acesta s-a dovedit a fi un ucrainean care a fost racolat de serviciile de informaţii de la Moscova să găsească un killer pentru a-l asasina pe Babcenko. Intermediarul a contactat un bărbat care a luptat în trecut în Donbass. El a acceptat să coopereze însă cu serviciile secrete ucrainene. Individul a filmat cu o cameră ascunsă momentul în care i s-au dat 15 mii de dolari, jumătate din suma promisă pentru executarea misiunii.

Presa ucraineană scria ieri că jurnalistul Arkadi Babcenko a fost împușcat în spate de trei ori chiar în momentul în care deschidea ușa apartamentului său din Kiev. Imediat, autoritățile ucrainene au acuzat Moscova că a comandat asasinarea ziaristului din Rusia. După ce s-a aflat că totul a fost o înscenare, purtătorul de cuvânt al ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a criticat în termeni duri Kievul. Ea a declarat că autoritățile ucrainene au uitat de moralitate, de drepturile omului şi de etică în încercarea de a denigra Rusia.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu