Ucrainenii au ieșit în stradă! Protestatarii au blocat TIR-urile rusești la intrările în țară

Reprezentanții unor ONG-uri din regiunea Transcarpatia (Ucraina) au anunțat înființarea unor puncte de control la intrările în regiune, pentru a bloca accesul camioanelor grele din Rusia.

Acțiunea din Transcarpatia a început după-amiaza pe 11 februarie, în zona satului Nijnie Vorota, informeaza portalul Mukachevo.net.

Potrivit acestuia, inițiatorii sunt organizațiile publice "Pobratimî Ukrainî", "Karpatskaia Seci", Uniunea combatanților (Uzhgorod) și voluntarii asociației civile "Aydar".

Acțiunea este pe o perioadă nedeterminată și comparată cu blocada Crimeei, iniţiată de reprezentanții minorității tatarilor din Crimeea și activiști ucraineni la sfârșitul anului trecut.

Protestatarii spun că vor veghea pe sosele atâta timp cât ţara agresor – Rusia – nu va elibera toți prizonierii ucraineni.

Ei mai cer ca Rada Supremă să interzică total orice tranzit de mărfuri rusești, așa cum a procedat recent şi Polonia, subliniind faptul că acțiunea lor nu este îndreptată împotriva transportatorilor rutieri ruși, ci împotriva regimului Putin.

Totodata, pe 12 februarie a apărut informația că activiștii au început să blocheze camioanele rusești și la intrarea în Ucraina pe la granița cu Belarus, în zona punctului de control "Domanovo", din regiunea Volyn.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu