"Ucraina trebuie să o elibereze pe Iulia Timoşenko pentru a se apropia de UE"

Embed:

Secretarul american de stat, John Kerry, a cerut Ucrainei să înceteze procedurile penale împotriva fostului premier Iulia Timoşenko, condiţie necesară pentru semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană. John Kerry a făcut solicitarea în timpul întrevederei cu şeful diplomaţiei de la Kiev.

"Ne-am angajat să sprijinim Ucraina pentru ca ţara să devină o democraţie europeană. Sperăm că liderii de la Kiev vor reuşi să depăşească anumite dificultăţi, inclusiv încheierea procedurilor judiciare împotriva mai multor persoane, în special a fostului premier Iulia Timoşenko", a declarat secretarul american de stat, John Kerry.

Uniunea Europeană a suspendat negocierile pentru acordul de liber schimb şi cooperare frontalieră cu Ucraina, până când autorităţile nu vor reconsidera situaţia Iuliei Timoşenko.

Fostul premier a fost condamnat la şapte ani de închisoare, în octombrie 2011, pentru abuz de putere. În luna aprilie a acestui an, CEDO a stabilit că ea a fost încarcerată ilegal, iar detenţia sa este motivată politic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu