"Ucraina trebuie să închidă URGENT frontierele cu Rusia şi Republica Moldova"

Embed:

Pentru a stopa focarele separatiste, Ucraina ar trebui să închidă de urgenţă frontierele cu Rusia şi Republica Moldova. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către participantul la războiul de pe Nistru Anatol Caraman, invitat la emsiunea Fabrika.

"Ucraina trebuie să închidă hotarul apoi să se clarifice cu aceste forţe. Trebuie să le neturalizeze, deoarece aceste forţe separtiste sunt trimise de serviciile speciale ale Rusiei. Pentru aceasta, ei trebuie să închidă hotarul cu Federaţia Rusă şi cu Republica Moldova, deoarece acele forţe trec prin regiunea tranisnistreană. Ei urcă din Moskova în avion şi decolează la Chişinău, de unde merg liber la Odesa", a declarat Anatol Caraman.

Totodată, analistul Viorel Cibotaru a meţionat că ofiţerii de frontieră moldoveni au o pregătire înaltă şi înterprind acţiunile necesare în scopul consolidării hotarului cu Ucraina.

"Avem ofiţeri profesionişti la frontieră, ei sunt calificaţi. Chiar şi transnistrenii au delclarat că în perioada când Ucraina îşi conslida segmentul de hotar cu regiunea transnistreană, mai multe persoane nu au fost admise pe teritoriu. Acest lucru vobeşte că măsurile sunt eficiente. Dar nu exclud că persistă pericolul şi riscul la punctele de trecere", a spus Viorel Cibotaru.

În context, invitaţii s-au arătat îngijoraţi de scenariile care se desfăşoară în Ucraina şi nu exclud faptul că Republica Moldova ar putea găzdui pe viitor grupări separatiste similare cu cele din Ucraina. "Serviciile noastre trebuie să intervină cu ceva, deoarece grupările ruse au ajuns în regiunea transnistreană prin intermediul Moldovei. Dacă nu se vor lua măsuri, atunci ne vom trezi cu ei acasă", a susţinut Anatol Caraman.

Publika.md aminteşte că mai multe grupuri de bărbaţi cu o formă fizică excelentă au sosit din Federaţia Rusă în Republica Moldova. Informaţia a fost confirmată de şeful Centrului de Cercetări politico-militare din Ucraina, Dmitri Tîmciuk. Potrivit lui, grupurile s-au îndreaptat spre regiunea transnistreană a ţării.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu