Ucraina sistează renovarea gazoductului prin care este livrat gaz rusesc spre Balcani și Turcia

Embed:

Ucraina renunță la lucrările de renovare a gazoductului prin care este livrat gaz din Rusia spre Balcani și Turcia. Potrivit presei din Ucraina, administrația companiei "Naftogaz" a refuzat să cumpere echipamente în valoare de 156 de milioane de dolari pentru modernizarea a trei stații de compresoare din centrul țării. 

Compania susține că investiția nu este oportună în contextul în care  Rusia și Turcia au semnat un acord care prevede înlocuirea acestui traseu cu unul care va ocoli teritoriul ucrainean. Cele trei stații deservesc principalele conducte de transport al gazelor rusești și în republica Moldova.

Potrivit presei din Ucraina, anularea lucrărilor de modernizare ale acestor trei stații poate duce la stoparea activității lor și eventual blocarea livrării de gaze, în condițiile în care proiectul "Turkish Stream" este deocamdată incert din cauza unor dificultăți politice și tehnice.

Rusia şi Ucraina au fost implicate în mai multe conflicte pe tema gazelor în trecut, din cauza datoriilor, a costului gazelor și a prețului de tranzit. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu