Ucraina și Rusia, în topul ţărilor cu cele mai mizerabile economii în 2015

Embed:

Ucraina şi Rusia, partenerii comerciali importanţi ai Moldovei, se vor confrunta cu grave probleme economice anul acesta. Aceste ţări, alături de Venezuela, Argentina şi Grecia, se regăsesc în topul celor mai mizerabile economii, făcut public de Bloomberg. 

Lider al clasamentului infam este Venezuela, unde în acest an, rata inflaţiei este prognozată la nivel de 78,5 la sută. Lipsa acută a bunurilor de consum pentru populaţie a determinat statul insular Trinidad şi Tobago sa propună Venezuelei hârtie igienică în schimbul petrolului.

Analiştii economici prognozează o înrăutăţire a situaţiei în Africa de Sud şi în Argentina. Iar pe locul patru este Ucraina. În cazul acestei ţări, tensiunile cu rebelii proruşi vor alimenta şomajul, iar inflaţia, prognozată la nivel de 17,5 la sută, va tăia din capacitatea de cumpărare a populaţiei.

Urmează Rusia, care s-a pomenit aproape izolată economic de către Occident, din cauza sprijinului pe care îl oferă militanţilor din estul Ucrainei. De asemenea, Moscova a fost lovită dur de scăderea preţului petrolului. 

Top 10 este încheiat de Grecia, Spania, Croaţia, Turcia, Portugalia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu