Ucraina rămâne în atenţia presei mondiale. Jurnaliştii se dau cu părerea despre ce ar mai putea să se întâmple la Kiev

Embed:

Fugind vineri din calea revoluţionarilor de la Kiev, fostul preşedinte ucrainean Victor Ianukovici a ales să meargă în sud-estul ţării şi apoi s-a îndreptat spre Crimeea, scrie BBC. Presa sugerează că un iaht se afla pregătit pentru fuga fostului preşedinte ucrainean pe mare în Rusia, care deţine o bază navală plasată strategic în această peninsulă.

Agenţia de ştiri Unian titrează că fostul preşedinte ucrainean, Victor Ianukovici, ar fi furat prima carte tipărită în Ucraina, care datează din 1564. Cartea a fost găsită într-o bibliotecă din casa prezidenţială a lui Ianukovici din Mejigorie şi este însoţită de un certiicat de autenticitate semnat de vicedirectorul Muzeului Cărţii şi Tiparului din Ucraina. Împreună cu aceasta au mai fost găsite cărţi de nepreţuit pentru istoria Ucrainei, care au fost tipărite în secolul 17 şi 18.

Tot despre Victor Ianukovici scrie şi publicaţia The Guardian, care se întreabă unde sunt milioanele din bugetul statului ucrainean. Totodată, editorialiştii britanici spun că alegerile aniticipate şi plecarea de la putere a lui Ianukovici nu vor vindeca rănile provocate de fosta conducere de la Kiev.

Agenţia rusă de ştiri, Ria Novosti informează că Rada supremă de la Kiev a decis organizarea alegerilor locale la aceeaşi dată cu alegerile prezindeţiale. Speakerul radei, Oleksandr Turcinov, crede că astfel se vor face economii în bugetul statului. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu