Ucraina oferă Moldovei 10 milioane de hrivne pentru depăşirea consecinţelor ninsorilor din aprilie

Cabinetul de Miniştri al Ucrainei a aprobat alocarea a zece milioane de hrivne (n.r. aproximativ 340.000 de dolari) ajutor umanitar Republicii Moldova pentru depăşirea consecinţelor ninsorilor de la sfârşitul lunii aprilie, informează Unian.net.  

PUBLIKA.MD aminteşte că până acum, trei milioane de lei au ajuns ca donaţie pentru a lichida urmările grave după ninsoarea din aprilie. Banii sunt deja în conturile bancare ale Ministerului Finanţelor.

Procesul de acumulare a ajutoarelor poate fi urmărit în regim on-line pe un banner de pe site-ul oficial al instituţiei.

Din cele 2,67 de milioane de lei, care au fost transferate în conturile Ministerului Finanţelor, peste 1,9 milioane au fost acordate de către Guvernul Turciei.

Consulatul onorific al Moldovei în Plovdiv, Bulgaria a donat peste 100 de mii de lei, iar Consulul Onorific al ţării noastre în Regatul Thailandei - aproape 21 de mii de lei. Şi mai multe întreprinderi private au sărit în ajutor pentru a lichida consecinţele calamităţilor naturale, care s-au produs la sfârşitul lui aprilie în ţara noastră.

Astfel, Tirex Petrol a donat jumătate de milion de lei, iar compania Intercangal - 1500 de lei. Acviliv-Grup a transferat în conturi 54 de mii de lei, iar cu o mie mai mult a donat Autoritatea aeronautică civilă.

Extramed a oferit o mie de lei. În lista donatorilor figurează şi o persoană fizică. Vladimir Andronachi a oferit 25 de mii de lei.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Finanţelor, banii vor fi repartizaţi prin fondul de intervenţie, la solicitarea autorităţilor publice centrale şi locale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »