Ucraina, încurajată de UE. Ce veste bună a primit Kievul de la Bruxelles

Embed:

Parlamentul European a votat mandatarea Consiliul European cu semnarea Acordului de Asociere cu Ucraina. Şi asta în cazul în care Kievul va îndeplini toate cerinţele impuse de Uniunea Europeană, informează agenţia Unian. Deputaţii europeni au acceptat aplicarea până la semnare a anumitor dispoziţii din acordul de asociere.

Oficialii europeni şi-au exprimat regretul că Ucraina nu a îndeplinit încă toate cerinţele pentru semnarea Acordului de asociere. Şi asta pentru că la Kiev mai este practicată justiţia selectivă şi nu a fost finalizată reforma sistemului electoral şi celui judiciar.

Anterior, Parlamentul European a decis prelungirea cu o lună a monitorizării Ucrainei, iar la mijlocul lunii viitoare urmează să fie anunţat dacă ţara este sau nu pregătită să semneze acordul de asociere cu Uniunea Europeană.

În repetate rânduri, mai mulţi oficiali europeni au subliniat că semnarea Acordului depinde de situaţia fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko. Ea a fost condamnată la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu