Ucraina în presa internaţională. Separatiştii pro-ruşi au scos la paradă în faţa jurnaliştilor ofiţerii OSCE

Embed:

Presa din întreaga lume urmăreşte în continuare evoluţia situaţiei din Ucraina. Ce mai scriu astăzi publicaţiile internaţionale aflaţi din materialul ce urmează.

Separatiştii proruşi i-au scos la paradă în faţa jurnaliştilor pe ofiţerii OSCE, capturaţi vineri în estul Ucrainei. Astfel comentează editorialiştii de la Washington Post decizia militanţilor de a organiza o conferinţă de presă cu participarea observatorilor. Publicaţia mai scrie că acest lucru demonstrează că activiştii nu intenţionează să îi elibereze în curând, în ciuda eforturilor internaţionale.

Ucraina trebuie să devină membră a NATO pentru a se proteja împotriva agresiunii din partea Rusiei. Asta consideră fostul premier de la Kiev Iulia Timoşenko, care a subliniat că aceasta ar fi cea mai bună alegere pentru ţara sa, notează Associated Press.

Slovacia va livra gaze naturale în Ucraina după ce cele două state au ajuns la un acord în acest sens, relatează Reuters. Potrivit ministrul Economiei de la Bratislava, documentul urmează să fie semnat astăzi. Kievul încearcă să găsească rezerve alternative de gaz la livrările Gazprom din Rusia de când Moscova a anexat Peninsula Crimeea.

Iar jurnaliştii de la portalul de ştiri "Obozrevateli" vor ca separatiştii proruşi din estul Ucrainei să fie numişi "terorişti". Ei au adresat deja o propunere în acest sens autorităţilor de la Kiev.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu