Ucraina ar putea închide complet graniţa cu Moldova pe segmentul transnistrean

Ucraina intenţionează să închidă complet graniţa cu Moldova pe segmentul transnitrean, dacă aşa-numitele autorităţi de la Tiraspol vor solicita Moscovei să plaseze reprezentanţi ruşi în calitate de forţă ce asigură măsurile de securitate la punctele de trecere a frontierei. Despre acest lucru a anunţat președintele subcomitetului din Comisia pentru securitate națională și apărare a Parlamentului de la Kiev, Irina Friz, informează segodnya.ua.

"Apelul "ministrului" de externe al Transnistriei către Moscova de a-şi plasa reprezentanţi ruşi la frontiera cu Moldova a fost auzit şi nu va rămâne fără atenţie din partea autorităţilor ucrainene. În asemenea caz, ne rezervăm dreptul de a iniţia închiderea punctelor de frontieră pe acest segment. De asemenea, toată frontiera moldo-ucraineană va fi închisă până la restabilirea integrităţii teritoriale a Moldovei, în cazul apariţiei unor reprezentanţi militari sau de altă natură, care aparţin ţării-agresor, în apropiere de graniţa Ucrainei din partea Transnistriei", a declarat Irina Friz.

Potrivit lui Friz, Ucraina dispune de măsuri necesare pentru înlăturarea acestei "ameninţări". 

"Toate tentativele noastre de a determina Tiraspolului de a renunţa la soldaţii ruşi din teritoriul din stânga Nistrului se pare că nu au fost înţelege. Se pare că a venit timpul să apelăm la explicaţii politico-economice mai clare şi mai dure, pentru ca acest joc al aşa-ziselor autorităţi transnistrene să înceteze", a precizat Friz. 

Conform ultimelor date, în stânga Nistrului sunt dislocaţi peste 1.500 de soldaţi ruşi. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu