"Ucraina alunecă uşor spre anarhie, iar alegerile prezidenţiale vor fi un test"

Embed:

Ucraina alunecă uşor spre anarhie, iar locuitorii paşnici s-au săturat de situaţia în care s-a pomenit ţara lor. Cel puţin aşa consideră jurnalistul Ion Terguţă, invitat la emsiunea Fabrika.

"Ucraina uşor alunecă spre anarhie. Totul se repetă. În regiunile cu focare violente nu există autoritate. Sunt doar oameni înarmaţi care luptă între ei. Locuitorii nu-şi doresc nici federalizare, nici să intre în componenţa Rusiei, ei îşi doresc linişte şi pace", a declarat Ion Terguţă.

Un alt invitat al emisiunii, expertul în drept constituţional Vitali Catană crede că alegerile din 25 mai vor fi un test pentru ucraineni.

"Acum se testează loialitatea cetăţenilor faţă de stat. Ucraina este ţară nouă care nu s-a confruntat încă cu situaţii de acest gen. Pentru soluţii, autorităţile trebuie să găsească un dialog cu cetăţenii", a menţionat Vitali Catană.

În acest context, comentatorul politic Roman Mihăeş este convins că scrutinul prezidenţial din Ucraina este compromis din start.

"Crimeea nu va participa la alegeri. Doar o jumătate din localităţi va participa. Asta înseamnă că scrutinul va fi compromis. Totuşi, va fi ales un preşedinte legitim, se va stabili regula în ţară", a concis Roman Mihăieş.

Publika.md aminteşte că Ucraina a programat alegeri prezidenţiale pentru 25 mai. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu