UCRAINA A CÂȘTIGAT EUROVISION 2016! Va participa sau nu Rusia la ediția din 2017?

Embed:

Ucraina a câștigat ediția din acest an a concursului european de muzică Eurovision Song Contest. Jamala a interpretat piesa "1944". 

Interpreta ucraineană a acumulat un total de 534 de puncte, atât din partea juriului cât și a telespectatorilor. 

Deocamdată, nu se știe dacă Rusia va participa la ediția Eurovision din 2017, dat fiind faptul că cele două țări se află în conflict politic. 

Pe locul doi s-a clasat Australia, cu 511 puncte acumulate. 

Rusia, reprezentată de Serghei Lazarev, s-a clasat pe locul III, obținând 361 de puncte. 

Jamala este o interpretă de jazz, de origine tătară, născută în Crimeea. Pentru presa străină, artista a declarat că de doi ani nu a mai fost în peninsulă la rude, deoarece îi este frică să meargă acolo, după ce regiunea a fost anexată de Federaţia Rusă. Este pentru a doua oară când Ucraina obţine primul loc la Eurovision. Prima dată concursul a fost câștigat în anul 2004 de interpreta Ruslana. Ea a intrat atunci piesa "Wild dances".

PUBLIKA.MD amintește că pe site-urile de pariuri, printre candidații preferați se număra reprezentantul Franței, Amir Haddad, cu piesa "J'ai cherché". Cântărețul de 31 de ani este și finalist al concursului "The Voice" din anul 2014. Amir ar fi fost primul francez care ar fi câștigat concursul Eurovision din ultimii 39 de ani.

Un alt favorit și pretendent la trofeu a fost interpretul rus Serghei Lazarev. În prima semifinală artistul a avut un show excepțional, unde s-a mizat atât pe voce, cât și pe efecte speciale.

Eurovision a ajuns în acest an la cea de-a 61-a ediţie, iar Suedia a găzdui concursul pentru a șasea oară la Stockholm.

În premieră, concursul a fost transmis în direct și în Statele Unite, iar interpretul Justin Timberlake a făcut spectacol în cadrul evenimentului. 

Moldova a fost reprezentată la ediţia din acest an de Lidia Isac. Interpreta nu a reuşit însă să se califice în finală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu