UCIS ÎN PROPRIA LOCUINŢĂ. Unul dintre cei mai buni anchetatori în domeniul traficului din Kenya, găsit înjunghiat

Unul dintre cei mai buni anchetatori în domeniul traficului ilegal de fildeş a fost ucis în Kenya. Esmond Bradley Martin, fost funcţionar al Naţiunilor Unite, a fost găsit înjunghiat în locuinţa sa din capitala Nairobi.

Expertul de origine americană era implicat într-o anchetă de proporţii legată de piaţa neagră a fildeşului. El se întorsese de curând din Myanmar şi lucra la un raport privind preţurile practicate de braconieri şi contrabandişti. Soţia sa a sunat de mai multe ori acasă şi pentru că Martin nu răspundea la telefon, a venit să vadă ce s-a întâmplat. Şi-a găsit soţul într-o baltă de sânge.

"Am plecat vineri de la lucru şi m-am întors azi. Aşa am aflat despre comiterea crimei", a spus Silas Lipinji, grădinar.

Poliţiştii kenyeni au ridicat probe din locuinţa lui Martin. O primă ipoteză este jaful, însă nu e exclusă nici varianta unei crime la comandă, mai ales că bărbatul avea o mulţime de duşmani în lumea periculoasă a braconierilor.

Potrivit presei internaţionale, Bradley Martin era un nume de referinţă în domeniul combaterii comerţului ilegal cu fildeş. El şi-a riscat viaţa de multe ori când făcea fotografii cu transporturi de colţi de elefant sau când documenta cazuri de braconieri sau traficanţi. Uneori s-a dat drept cumpărător pentru a ajunge la cei care se ocupau cu afacerea ilegală. Bradley Martin avea 75 de ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu