UCIGAŞUL fetei din Moldova, violată şi omorâtă în Germania, ARESTAT. Cine este asasinul şi ce spun autorităţile germane

Embed:

Ucigaşul minorei de 14 ani, originară din Moldova şi dată dispărută acum două săptămâni în Germania, a fost arestat. Ali Bashar, în vârstă de 20 de ani, a fost reţinut în nordul Irakului, acolo unde a fugit acum câteva zile împreună cu familia sa. Individul a fost arestat la solicitarea Ministerului de Interne de la Berlin.

"Autorităţile din Germania au transmis ministrului nostru de Interne o poză a suspectului. Ministrul m-a sunat, mi-a spus să investighez cazul şi să-l arestez pe individ. I-am rugat pe trei dintre ofiţerii mei să adune informaţii despre el. Astfel, şapte ore mai târziu, suspectul a fost găsit şi arestat", a menţionat Tareq Ahmed, şeful poliţiei din Dohuk, Irak.

Autorităţile germane au anunţat că vor cere extrădarea lui Ali Bashar, deşi între cele două ţări nu există un acord în acest sens.

"Extrădarea va fi făcută conform regulilor internaţionale. Poliţia, dar şi Ministerul de Externe vor face totul ca asta să se întâmple", a precizat Horst Seehofer, ministrul de Interne al Germaniei.

Primele date ale anchetei arată că individul avea nume diferite pe actele emise în ţara sa de origine şi cele germane. Acest detaliu a provocat un adevărat scandal, autorităţile fiind criticate că nu au putut depista la timp ilegalitatea. Ministrul german de Interne a spus că se va implica personal de acest caz şi a dat de înţeles că fuga din ţară nu înseamnă şi fuga de pedeapsă.

"După această crimă teribilă, vreau să anunţ cetăţenii că, datorită lui Dumnezeu şi datorită cooperării internaţionale, criminalii vor fi arestaţi oriunde s-ar ascunde", a subliniat Horst Seehofer, ministrul de Interne al Germaniei .

Cazul moldovencei ucise a reaprins critica politicii de imigrare a cancelarului Angela Merkel. La şedinţa de ieri din Bundestag, un deputat din partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania a ieşit la tribună şi a cerut să fie ţinut un moment de reculegere în memoria minorei.

Deşi solicitatea lui nu a fost respinsă, parlamentarul s-a încăpăţânat şi a plecat de la tribună doar după ce a terminat să ţină momentul de reculegere.

Susana s-a stabilit împreună cu părinţii ei în Germania în luna februarie a acestui an. Minora locuia şi îşi facea studiile în oraşul Mainz. Asasinul ei, Ali Bashar, locuia într-o tabără de imigranţi din Wiesbaden, la 17 kilometri distanţă. Medicii legişti au stabilit că, înainte de a fi ucisă, adolescenta a fost violată. În acest caz a fost reţinut şi un cetăţean turc în vârstă de 35 de ani, dar în urma audierilor a fost eliberat.

Odioasa crimă a îngrozit toată Germania. În locul în care a fost găsit trupul neînsufleţit al minorei, oamenii au adus flori şi lumânări.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu