Uber va plăti 1,9 milioane de dolari unor actuali și foști angajați care ar fi fost victime ale hărțuirii sexuale

Uber este pe punctul de a ajunge la o înțelegere cu privire la mai multe acuzații de hărțuire sexuală și discriminare. Firma va plăti 1,9 milioane de dolari unor actuali și foști angajați care susțin că au fost victime ale hărțuirii sexuale, scrie BBC, citat de hotnews.ro.

Mai mult decât atât, 485 de persoane vor primi în medie 11.000 de dolari ca parte a unei acțiunii colective în justiție împotriva discriminării pe bază de sex și rasă.

Procesul este condus de doi ingineri latini care susțin că au fost plătiți mai puțin decât colegii lor bărbați albi sau asiatici.

Cei doi au înaintat plângerea împotriva Uber în octombrie 2017, susținând că au fost hărțuiți și au avut un mediu de lucru ostil din cauza sexului și etniei lor.

Dincolo de acest proces împotriva Uber, compania este investigată de autoritățile din SUA pentru discriminare în funcție de gen.

Luna trecută, responsabila pentru resurse umane de la Uber, Liane Hornsey, a demisionat ca urmare a unei invetigații interne despre modul în care a gestionat cazurile de discriminarea rasială în interiorul companiei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu