Uber a anunțat că va opri programul de dezvoltare a camioanelor care se conduc singure

Uber a anunțat că va opri programul de dezvoltare a camioanelor care se conduc singure și spune că se va concentra pe aplicarea tehnologiei pe mașinile mici, scrie libertatea.ro.

Programul Uber privind camioanele care se conduc singure a început în 2016 în San Francisco și primul transport de amploare efectuat de mașini fără șofer a fost făcut la sfârșitul aceluiași an. Camionul a mers 193 km de-a lungul unei autostrăzi din Colorado, cu o remorcă plină de bere Budweiser.

Ideea din spatele autocamioanelor a fost inițial îmbunătățirea siguranței și a eficienței industriei de transport, conform site-ului Web al Uber Advanced Technologies Group.

Acum, însă, șeful ATG a transmis că programul va fi suspendat. Credem ca cea mai bună cale de urmat este cea de a concentra întreaga energie si expertize a echipei noastre în dezvoltarea autoturismelor care se conduc singure, a declarat Eric Meyhofer, seful ATG.

Dezvoltarea autoturismelor Uber fără șofer nu a fost lipsită de probleme până acum.

În martie, compania a declarat că suspendă testele în toate orașele din America de Nord după un accident fatal. Accidentul fatal a venit la un an după ce Uber a retras autoturismele de pe șosele după un alt accident în care a fost implicată o mașină care se conducea singură.

Autovehiculele care se conduc singure sunt considerate viitorul industriei rutiere și sunt văzute și ca o modalitate de a reduce accidentele rutiere.

Alte companii, inclusiv Ford, General Motors, proprietarul Mercedes-Benz Daimler și furnizorul de autovehicule Bosch, investesc în dezvoltarea autovehiculelor fără șofer.

Cu toate acestea, au existat avertismente că tehnologia nu este încă, suficient de bine dezvoltată pentru a fi lansată pe șosele.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu