Twitter a dezvăluit amploarea propagandei ruseşti în SUA: Peste 50.000 de conturi, create în campania electorală

Embed:

Compania Twitter a dezvăluit amploarea propagandei ruseşti în Statele Unite. Potrivit reţelei de socializare, peste 50 de mii de conturi automate create în Rusia au transmis milioane de mesaje legate de subiectul alegerilor prezidenţiale din SUA în perioada campaniei electorale din 2016. 

În plus, aceleaşi conturi au retransmis de peste jumătate de milion de ori mesajele candidatului Donald Trump. Tot aceste conturi au fost folosite pentru redistribuirea conţinutului paginilor Wikileaks, unde erau postate informaţii care o denigrau pe Hillary Clinton. La acestea se adaugă aproape 4 mii de conturi deschise de Agenţia de Cercetare a Internetului, o organizaţie finanţată de guvernul rus ce are ca scop răspândirea ştirilor false şi a informaţiilor de propagandă.

Twitter a identificat sursa conturilor după adresa de IP, numărul de telefon şi adresa de e-mail folosite la logare. Reprezentanţii companiei susţin că numărul conturilor deschise în Rusia este mult mai mare, deoarece multe dintre ele ascund informaţiile despre utilizatori.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu