Tusk avertizează că un Brexit fără niciun fel de acord este mai probabil ca oricând

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat, luni, că cele 27 de state rămase în blocul european după plecarea Marii Britanii trebuie să fie pregătite pentru un Brexit fără niciun acord, un scenariu "mai probabil ca oricând", scrie Reuters, citează news.ro.

Tusk a declarat că toate părţile trebuie să facă tot ce pot pentru a ajunge la un acord, adăugând că a invitat-o pe Theresa May, prim-ministrul britanic, să se adreseze celorlalţi 27 de lideri europeni miercuri după-amiază, în prima zi a unui summit UE de două zile.

"Faptul că ne pregătim pentru un scenariu cu niciun acord nu trebuie să ne îndepărteze de a face eforturi pentru a ajunge la cel mai bun acord posibil. (...) Să nu renunţăm", a declarat Tusk.

"Vom decide cum vom duce mai departe negocierile, bazându-ne pe recomandările negociatorului nostru şef, Michel Barnier", a adăugat Tusk.

"S-a dovedit a fi mai complicat decât s-au aşteptat unii. Totuşi, trebuie să rămânem încrezători şi determinaţi, pentru că există bunăvoinţă pentru a continua aceste discuţii din partea ambelor părţi", a precizat el.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu