Tusk A AVERTIZAT Varşovia că politicile pe care le promovează sunt extrem de periculoase pentru viitorul Poloniei în UE

Embed:

Mesaj dur de la preşedintele Consiliului European pentru guvernarea poloneză. Donald Tusk a avertizat Varşovia că politicile pe care le promovează sunt extrem de periculoase pentru viitorul Poloniei în UE. El susţine că scenariul unui Polexit i se pare foarte posibil. Îngrijorările oficialului apar, în special, din cauza reformei justiţiei, care, potrivit lui, a subminat independenţa sistemului.

"Pentru mine nu contează dacă Jaroslaw Kaczynski plănuieşte să părăsească Uniunea Europeană sau doar iniţiază procese care vor avea acest rezultat. Mi-e teamă că dorinţa UE de a păstra Polonia va fi mai mică decât în cazul Marii Britanii", a menţionat preşedntele Consiliului European.

Comisia Europeană monitorizează Polonia în ceea ce priveşte administraţia şi justiţia. Acum un an, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie care spune că Varşovia încalcă normele statului de drept prin reformele judiciare propuse sau deja implementate şi a cerut aplicarea articolului 7 din Tratatul UE.

Donald Tusk a fost prim-ministru al Poloniei în perioada 2007-2014 și a criticat repetat modul de guvernare al Partidului Lege și Justiție.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu