"Turnul Eiffel" al New York-ului va fi inaugurat în 2016. Detalii ULUITOARE despre proiect

O sculptură de aproape 2.500 de trepte, un zgârie-nori mai înalt decât Empire State Building și o belvedere mai spectaculoasă decât World Trade Center sunt câteva dintre proiectele pe care le conține noul cartier Hudson Yards care se construiește în New York, potrivit Digi24.ro.

"Vessel" ("Vasul"), sculptura înaltă de 45 de metri, va fi inaugurată în 2018 și este vedeta noului cartier. Stephen Ross, unul dintre finanțatorii proiectului, își dorește ca sculptura să devină "ceea ce este Turnul Eiffel pentru Paris".

"În decembrie, toți cei care vin în Manhattan vor să viziteze bradul de Crăciun din Rockefeller Center. Aceasta va fi echivalentul acestui brad întregul an," a mai adăugat Stephen Ross, citat de fortune.com.

Potrivit planurilor făcute publice în această săptămână, sculptura are 154 de scări, care vor fi puse la dispoziția vizitatorilor. De asemenea, aceștia se vor putea bucura de priveliștea oferită de vârful clădirii cu ajutorul unui lift. Elementele care vor îmbodobi "Vasul" vor fi create din bronz, oțel și beton.

Noul cartier va cuprinde clădiri de birouri, locuințe, hoteluri, școli, dar și spații verzi și va fi gata până în anul 2025.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu