Turnul de televiziune din Ekaterinburg, care era cea mai mare clădire neterminată din lume, a fost demolat

Embed:

Turnul de televiziune din orașul Ekaterinburg, care era cea mai mare clădire neterminată din lume, a fost demolat. În doar câteva minute, construcția din beton cu o greutate de patru mii de tone și înălțimea de 230 de metri, a fost pusă la pământ sub privirile localnicilor.

După detonare, cartiere întregi din împrejurimi au fost acoperite de praf, iar explozia a fost auzită în toate colțurile orașului. Demolarea turnului de televiziune s-a dovedit a fi o misiune deloc ușoară.

Construcția se afla în centrul Ekaterinburgului, iar sub ea trecea o linie de metrou. Pentru a evita orice pierderi umane, autoritățile locale au evacuat din timp locatarii blocurilor din preajmă. De asemenea, specialiștii au construit şi o aşa-zisă pernă uriașă, pentru a atenua căzătura. Localnicii sunt de acord cu demolarea turnului de televiziune și cer ca autoritățile locale să construiască ceva nou în loc.

"Dacă turnul nu aducea niciun folos, bine că a fost demolată, iar în locul construcţiei ar trebui să fie construit ceva nou.”

Potrivit fostului arhitect al orașului, care a militat împotriva demolării, turnul de televiziune făcea parte din compoziția arhitecturală a Ekaterinburgului.

”Dacă vom demola acest turn, vom distruge toată axa arhitecturală a Ekaterinburgului.”

Ieri, câțiva localnici care nu doreau demolarea turnului de televiziune au trecut de pază și au urcat în vârf, pentru a opri distrugerea lui. După câteva ore însă, lor li s-a făcut frig, așa că au coborât de bună voie. Construcția turnului de televiziune a început încă în 1983, însă a fost oprită de autoritățile locale în 1991. De atunci, ea a servit mai mult ca locul preferat al amatorilor de senzații extreme din oraș. De-a lungul timpului, 11 temerari au decedat după ce au căzut din vârful clădirii.

Lasă un comentariu