Turnul Babel a fost reconstituit în capitala Argentinei, Buenos Aires

Embed:

Turnul Babel a fost reconstituit în capitala Argentinei, Buenos Aires. Nu este vorba despre o construcţie biblică, ci despre o operă realizată la iniţiativa unei artiste celebre. Turnul are 25 de metri înalţime şi este alcătuit din 30 de mii de cărţi, editate în zeci de limbi.

Turnul Babel are o structură spiralată şi a fost ridicat, după ce UNESCO a numit Buenos Aires capitala mondială a recordurilor. Neobişnuita construcţie are şapte nivele şi atrage, zilnic, sute de vizitatori. Jumătate din cărţile care au servit drept "cărămizi" pentru realizarea turnului au fost oferite de aproape 50 de ambasade. Restul volumelor au fost donate de biblioteci şi de colecţionari din diferite colţuri ale lumii. Artista argentiniană Marta Minujin a fost cea care a avut ideea de a construi un edificiu care, prin intermediul cărţilor, să unească toate rasele pământului.

Vizita în Turnul Babel este acompaniată de o coloană sonoră, pe care se poate auzi cuvântul "carte" în toate limbile vorbite pe Pământ.

Deocamdată, vizitatorii îşi pot permite doar să se uite la cărţi. Ei vor putea să-şi ia acasă volumele preferate, după ce turnul va sta expus timp de două săptămâni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu