Turneul final al Campionatului Mondial. Astăzi se va da startul celui mai important eveniment fotbalistic al lumii

Lunga aşteptare a microbiştilor a luat sfârşit! Astăzi se va da startul celui mai important eveniment fotbalistic al lumii: turneul final al Campionatului Mondial, primul organizat în Estul Europei.

Cea de-a 21-a ediţie a competiţiei fotbalistice majore va începe la Moscova cu partida Rusia - Arabia Saudită, programat de la ora 18:00 pe stadionul Lujniki. Meciul de deschidere va fi prefaţat şi de un concert grandios, iar principalii actori vor fi interpretul Robbie Williams şi soprana Aida Garifullina.

La turneul final vor participa, ca de obicei, 32 de echipe naţionale, iar în total se vor disputa 64 de meciuri pe 12 stadioane din 11 oraşe.

Brazilia este considerată principala favorită la câştigarea trofeului. Totodată, naţionala "canarinha" este singura care a participat la toate edițiile Campionatelor Mondiale.

La turneul din Rusia vor participa şi două debutante. Este vorba de echipele Islandei şi Panamei.

Până în prezent trofeul a fost cucerit doar de reprezentantele Europei şi Americii de Sud. Europenii s-au impus la Mondiale de 11 ori, iar sud-americanii - de 9. Marele festin fotbalistic va dura până pe 15 iulie, atunci când este programată finala.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu