Turneul de tenis Moldova Tur 4 fără principalii favoriţi

Embed:

Unul dintre cele mai importante turnee de tenis din republică, "Moldova Tur-4" Cupa de Vară, se desfăşoară în aceste zile fără marii favoriţi, atât la masculin, cât şi la feminin, aceştia reprezentând ţara noastră la diverse turnee internaţionale.

Marţi a luat startul turneul de seniori, însă - cu lipsa marilor favoriţi Radu Albot, Maxim Dubarenco la masculin, iar la feminin, Iulia Helbet, Alina Soltanici sau Daniela Ciobanu.

"Toate aceste absenţe remarcabile au un motiv foarte serios. Cei mai buni sportivi din lotul naţional, şi fetele şi băieţii, participă la turnee internaţionale foarte importante", a explicat Marina Tauber, preşedinte Federaţia de Tenis din Moldova.

În lipsa marilor favoriţi, principalii pretendenţi la titlu sunt: la feminin Daniela Garştea, iar la masculin Igor Ţurcan, Alexandru Cozbinov şi Eugen Celarschi.

În primul meci disputat, Eugen Celarschi l-a învins pe Vitalie Sciuka cu 6-1, 6-2. Alexandru Cuzbinov şi Igor Ţurcan vor intra în competiţie miercuri.

Tot marţi s-a sfârşit competiţia la categoriile de vârstă 10,12 şi 14 ani. La "Cupa de Vară" participă 80 de sportivi din ţară, iar fondul de premiere a competiţiei este de 20 mii lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu