Turneul celor 4 trambuline s-a încheiat cu victoria austriacului Thomas Morgenstern

Embed:

Austriacul Thomas Morgenstern a câştigat pentru prima oară în carieră Turneul celor 4 trambuline, cea mai prestigioasă competiţie de sărituri cu schiurile, asigurându-şi, de asemenea, şi primul loc în Cupa Mondială, după ce în această a 59-a ediţie a Turneului a obţinut victorii la Oberstdorf şi Innsbruck, clasându-se pe locul 2, în ultima etapă, la Bischofshofen, în Austria.

În concursul final, la Bischofshofen, în faţa a 30 de mii de spectatori, Thomas Morgenstern a realizat două sărituri de 136 metri şi 135 metri, cu un total de 277,1 puncte, fiind devansat doar de norvegianul Tom Hilde care a acumulat 278,7 puncte, cu sărituri de 138 metri şi 132 metri.

În clasamentul general final al Turneului celor 4 trambuline, Thomas Morgenstern i-a întrecut pe elveţianul Simon Amman şi norvegianul Tom Hilde şi a devenit al 9-lea săritor austriac care câştigă competiţia.

În urma acestor rezultate, Morgenstern şi-a consolidat şi prima poziţie în clasamentul Cupei Mondiale cu un total de 903 puncte. Podiumul este completat de compatriotul său, Andreas Kofler, care are doar 621 de puncte şi de elveţianul Simon Ammann. Pe locurile patru şi cinci în clasamentul mondial se află finlandezul Matti Hautamaeki şi veteranul polonez Adam Malysz.

loading...

Lasă un comentariu