TURNEU GRANDIOS LA CHIŞINĂU: Au participat 160 de sportivi din 10 ţări

Competiție de mare amploare la Chişinău. 160 de sportivi din 10 ţări au participat la cea de-a şaptea ediţie a turneului internaţional de lupte greco-romane pentru cadeţi "Invită Nicolae Grehov". Sportivi din Lituania, Grecia, Ungaria, Germania, Danemarca, Cehia, Olanda, Italia, România şi Republica Moldova îşi măsoară forţele la complexul sportiv "Olimpia".

"Este un turneu extraordinar, 10 ţări participante. Nu mai ştiu dacă avem în Republica Moldova un asemenea turneu, unde să fie găzduite 10 ţări invitate. Sunt foarte mulţi campioni la diferite turnee internaţionale, inclusiv campionatele mondiale şi europene", a spus preşedintele Federaţiei Moldoveneaşti de Lupte, Ion Gheorghiu.

William Reenberg are 15 ani şi reprezintă Danemarca. Tânărul sportiv este mulţumit de condiţiile în care se desfăşoară competiţiile.

"La acest turneu participă multe ţări. Este o experienţă foarte bună. Acest turneu este unul mai puternic decât cele la care am participat până acum, iar concurenții au un nivel sporit de măiestrie", a spus luptătorul Danemarca, William Reenberg.

Antrenorul lotului naţional de lupte greco-romane al Lituaniei este Aleksandr Kazakevici. La Jocurile Olimpice de la Londra din anul 2012 el a cucerit medalia de bronz în categoria de până la 74 de kilograme. Tehnicianul a apreciat nivelul de pregătire al luptătorilor moldoveni.

"Sportivii moldoveni sunt nişte luptători adevăraţi. Ei luptă până în ultima secundă şi nu se dau bătuţi niciodată. Sunt foarte talentaţi şi reprezintă un exemplu demn de urmat", a spus antrenorul Lituania, Aleksandr Kazakevici.

Competiţia "Invită Nicolae Grehov" se va încheia pe 17 februarie.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu