Turiştii care vor să viziteze Clujul vor fi obligaţi să plătească o TAXĂ SPECIALĂ

Cazarea în Cluj-Napoca va costa cu 5 lei (20 de lei moldoveneşti - n.r.) mai mult, de anul viitor, indiferent ce hotel alegeţi. Asta pentru că autorităţile au introdus o taxă specială. Banii vor fi folosiţi pentru a alimenta un buget dedicat turismului, creat pe model european.

Peste 4 milioane de lei pe an se aşteaptă primăria să strângă, din această taxă, scrie Digi24.ro.

Iulia Perșa, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca: De la 1 ianuarie 2019 va intra în vigoare noua taxă de turism pentru municipiul Cluj-Napoca. Este vorba de 5 lei.

Taxa de turism funcţionează de ani buni în ţări ca Italia, Franţa sau Spania. În Peninsulă, de exemplu, variază între 0,50 cenți și șapte euro, în funcție de câte stele are hotelul unde e achitată.

Suma de peste patru milioane de lei pe care Primăria Cluj-Napoca speră să o strângă în urma introducerii taxei de turism, va fi investită în promovarea şi reabilitarea atracțiilor turistice din oraș.

Şi la Oradea, hotelierii percep o taxă de 2% din tariful de cazare, pe care o virează apoi în contul Primăriei. Banii sunt folosiţi pentru promovarea oraşului, prin intermediul unei asociaţii înfiinţate de municipalitate în acest scop.

La Iași, taxa reprezintă 0,75 % din tariful de cazare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu