Turiștii care vizitează teritoriul statului Hawaii riscă să fie arestaţi dacă vor să facă selfie-uri lângă vulcanul Kilauea

Turiștii care vizitează teritoriul statului Hawaii au fost avertizați să nu facă fotografii sau selfie-uri lângă vulcanul Kilauea, altfel riscă să fie arestați.

La începutul lunii iunie, vulcanul Kilauea din Hawaii, unul dintre cei mai activi de pe mapamond,  a fost zguduit de al 14-lea cutremur care a declanșat o nouă erupție explozivă. Activitatea sa seismică nu a încetinit de la prima sa erupție din 3 mai.

Vulcanul a provocat distrugerea a sute de case, printre care și cea a primarului comitatului Hawaii, Harry Kim. Autoritățile au emis stare de urgență și au purces la evacuarea a mii de persoane. În ciuda avertismentelor, turiștii își pun viețile în pericol și se aventurează în zonele afectate pentru a obține cele mai impresionante fotografii, ba mai mult, se apropie de lavă pentru a-și face un selfie de colecție.

Pentru a pune capăt acestui fenomen, autoritățile au decis arestarea lor și aplicarea de amenzi usturătoare. Potrivit Fortune, turiștii care încearcă să pătrundă în zonele restricționate vor fi amendați cu peste 5.000 de dolari. Cel puțin 40 de persoane au fost arestate, din cauză că au vrut să fotografieze lava încinsă, scrie tabu.ro.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu