Turiştii britanici, răpiţi într-un parc din estul Republicii Democrate Congo, au fost eliberaţi

Doi turişti britanici, răpiţi săptămâna trecută într-un parc natural din estul Republicii Democrate Congo, au fost eliberaţi, a anunţat Ministerul de Externe de la Londra, potrivit presei internaţionale, scrie Mediafax.ro.

"Sunt încântat să anunţ că doi cetăţeni britanici luaţi ostatici în Republica Democrată Congo (RDC) au fost eliberaţi", a declarat Boris Johnson într-un comunicat dat publicităţii duminică.

"Mulţumesc autorităţilor din RDC şi Institutului Congolez pentru Conservarea Naturii pentru ajutorul lor neobosit în acest caz teribil", a adăugat oficialul britanic.

Pe lângă cei doi britanici, a mai fost eliberat şi şoferul acestora. Cele trei persoane au fost răpite vineri în urma unui atac care a avut loc în Parcul Naţional Virunga din Republica Democrată Congo, soldat cu decesul unui agent de securitate.

În zona parcului natural activează mai multe grupuri rebele care sunt responsabile pentru o serie de atacuri armate şi răpiri.

Parcul Naţional Virunga, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, găzduieşte aproximativ un sfert din populaţia globală de gorile de munte, o specie pe cale de dispariţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu