Turişti, pregătiţi-vă! În scurt timp "Pădurea Domnească" va fi disponibilă pentru odihnă

Embed:

În scurt timp, Rezervaţia Naturală "Pădurea Domnească" va putea primi turişti. Peste câteva zile, aici va fi deschisă o tabără de odihnă şi va fi amenajat un camping.

Lucrările sunt efectuate în cadrul proiectului "Amenajarea traseului ecoturistic", implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord.

Pe teritoriul Rezervaţiei Naturale "Pădurea Domnească" au fost construite trei pensiuni cu o capacitate de 21 de locuri. Casuţele au ocapacitate de şapte locuri, au bloc sanitar, iar in mijloc au câte o sobă la care turiştii se vor putea încălzi pe timp de iarnă.

Reprezentanţii firmei de construcţie spun că toate  căsuţele sunt realizate din materiale ecologice: "90 la sută din materialele pe care le-am folosit au fost material autohtone: piatra e din cariera satului Cobani, lemnul e din rezervaţie".

Tabăra de odihnă a fost construită în jumătate de an, iar pe şantier au lucrat 25 de muncitori.

"Aşa căsuţe şi patru foişoare în acest timp, s-a lucrat foarte repede.  Sâmbăta vine lumea cu gurele căscate şi se interesează ce se intrâmplă aici", explică unul din constructori.

Oamenii care locuiesc în preajma rezervaţiei speră că, datorită acestor pensiuni, zona va deveni mult mai atractivă:

"Aici la noi in sat nu este hotel, dar aşa normal va fi, pentru că vor veni turiştii."  

"E foarte frumos, o să atragă mulţi turişti. E o atmosferă plăcută, aier curat."

Pentru implementarea proiectului turistic s-au cheltuit aproape şase milioane de lei din Fondul Național pentru Dezvoltare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu