"Turist la Kremlin": Ruşii îşi bat joc de Igor Dodon într-o emisiune umoristică

Embed:

Ruşii îşi bat joc de Igor Dodon. Într-o emisiune umoristică, postul de televiziune rusesc NTV a ridiculizat ultima vizită a preşedintelui Republicii Moldova la Moscova.

Producătorii emisiunii insinuează că Vladimir Putin nu-l ia în serios pe Igor Dodon.

"Putin a intrat în sală păşind ca un om pentru care Moldova trebuie să devină vechea şi buna Moldovă. Preşedintele Moldovei a intrat în sală atunci când i s-a permis, mergând ca un om cu numele Dodon", se comunică în timpul emisiunii.

Prezentatorul face haz de faptul că Putin s-a întâlnit cu Dodon şi că au discutat despre atragerea investiţiilor.

"La întâlnire tuturor le-a fost clar cine este ţar şi cine este Dodon. Eforturile Moldovei se vor reduce la aceea că nu se vor opune. Pentru toate celelalte, este Putin", au mai comentat ruşii.

Realizatorii emisiunii l-au numit pe Dodon "turist la Kremlin" şi au comentat întrevederea acestuia cu preşedintele rus, spunând că în sală se simțea un iz de tencuială proaspătă şi un gust de Aligote, aluzie la faptul că mulţi moldoveni muncesc în construcţii la Moscova şi sunt consumatori de vin.

"Dodon a ascultat cu interes ce a făcut Putin pentru consolidarea prieteniei moldo-ruse şi se uita insistent la tavan şi la pereţi, încercând să găsească ceva de reparat. Preşedintele Moldovei nu ştia că faianţa din Kremlin a fost pusă de muncitori care au cel puţin gradul de maior", a fost remarcat în timpul emisiunii.

Preşedintele Igor Dodon s-a făcut că nu ştie nimic despre reportaj şi le-a recomandat internauţilor o ştire difuzată de alt post de televiziune din Rusia, unde şeful statului e lăudat. Asta deşi programele televiziunii care a difuzat emisiunea umoristică sunt retransmise în ţara noastră de postul deţinut de persoane apropiate PSRM, partid al cărui lider informal este Igor Dodon.

Foștii colegi de partid ai preşedintelui au refuzat să comenteze subiectul.

"Cred că eu nu o să dau apreciere, pentru că eu ştiu care sunt rezultatele. Dacă noi vrem să găsim nod în papură, nicio problemă, noi putem să găsim reportaje, putem să le fabricăm", a declarat Ion Ceban, candidat al PSRM la parlamentare.

Ultima vizită a lui Igor Dodon la Moscova a avut loc în perioada 31 ianuarie - 1 februarie. Analiştii politici moldoveni sunt de părere că vizitele preşedintelui în Federaţia Rusă au mai mult un caracter electoral şi nu aduc beneficii concrete pentru cetăţeni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu