TURISMUL VINICOL, SUSŢINUT: Organizaţia Mondială a Turismului va sprijini Moldova

Embed:
Organizaţia Mondială a Turismului va ajuta Moldova să-şi valorifice potenţialul uriaş pe care-l are în domeniul turismului vinicol. Asta a spus secretarul general al instituţiei, Zurab Pololikashvili, care se află în ţara noastră cu ocazia participării la cea de-a treia ediție a Conferinței Globale privind Turismul Vinicol. Pololikashvili a subliniat impactul local al evenimentului, care a reunit 200 de participanţi din 60 de ţări.

"Foarte multe proiecte de business, schimb de multe contacte între diferite culturi, ţări, mentalitate, de exemplu cu cei din Japonia, din Canada. Acest schimb de experienţă la sfârşit de zi are un impact asupra turismului. Este o promovare pentru Moldova", a spus secretarul general OMT, Zurab Pololikashvili.

Pololikashvili a menţionat că Moldova trebuie ajutată să dezvolte domeniile la care se pricepe cel mai bine, şi anume turismul rural, agricol și ecologic. Secretarul general al instituţiei a formulat şi câteva recomandări pentru ca ţara noastră să devină magnet pentru turişti.

"Trebuie să investiţi în promovare, ştiţi ce şi cum să vindeți, dar cred că mai trebuie să investiţi. Multe ţări nu au vin, iar vinul este unul dintre cei mai buni ambasadori pentru voi pentru a atrage tot mai mulţi turişti. Noi suntem aici pentru a vă încuraja, pentru a colabora cu voi, să vă spunem că acum începe o nouă eră pentru turismul din Moldova", a spus secretarul general OMT, Zurab Pololikashvili.

Anul trecut, ţara noastră a înregistrat cel mai mare volum de producere a vinului din ultimii patru ani, peste 18 milioane de decalitri, iar valoarea exporturilor a crescut cu aproape cu 20% în comparaţie cu anul 2016. La nivel mondial avem cea mai mare densitate a viilor şi, raportat la ţările europene, ocupăm locul şase după suprafaţa plantaţiilor de viţă-de-vie. În acest moment, în Moldova sunt 24 de vinării.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu