Turismul spațial ar putea deveni o realitate. Cât va costa o călătorie

Turismul spațial ar putea deveni, foarte curând, o realitate: oamenii simpli vor putea zbura în spațiu, chiar dacă biletul pentru o astfel de călătorie va fi unul extrem de scump.

Compania Virgin Galactic se află foarte aproape de realizarea primului zbor „comercial” cu pasageri al SUA, după sistarea programului spațial american. În decembrie anul trecut, un avion spațial al Virgin Galactic a efectuat cu succes un zbor spre frontiera cu spațiul și a revenit, în condiții de siguranță, în deșertul californian.

În acest domeniu, Virgin Galactic, deținută de miliardarul Richard Branson, concurează cu Blue Origin, deținută de fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

Reprezentanții Virgin Galactic speră să trimită în spațiu primii astronauți „comerciali” anul viitor.

Costul unei călătorii la bordul navetei Virgin Galactic SpacesShip Two va fi în jur de 250 de mii de dolari.

Vehiculul spațial va fi lansat de la circa 12 mii de metri altitudine de un avion cargo special.

După lansare, vehiculul va urca până la o altitudine de 80 de kilometri. Cei șase pasageri plătitori de bilet de la bord vor avea parte, cu acest prilej, de 5 minute de imponderabilitate.

Până în prezent, 600 de persoane s-au înscris deja pe lista de așteptare pentru zborurile Virgin Galactic.

Iar costul de 250 de mii de dolari pentru o astfel de călătorie este chiar unul extrem de ieftin.

Comparativ, NASA percepe 35 de mii de dolari pentru o noapte petrecută la bordul stației spațiale internaționale, ISS. Problema este că, la acest preț, NASA mai cere 50 de milioane de dolari pentru transport.

Virgin Galactic își propune să ducă în Cosmos 66 de pasageri în 2020, peste 700 în 2021 și 1.000 în anul 2022.

În anul 2023, compania Virgin speră să aibă un venit anual de 600 de milioane de dolari, pentru a putea realiza 270 de astfel de zboruri, care să ducă în spațiu peste 1.500 de pasageri, scrie digi24.ro

Lasă un comentariu