Turismul de Aventură, o nouă atracție turistică lansată pentru regiunea Orheiul Vechi

Proiectul pilot de dezvoltare a Turismului de Aventură în Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi va fi lansat, în acest weekend, cu ocazia celei de-a III-a ediții a Festivalului DescOperă.

Proiectul presupune amenajarea, în această zonă, a unei serii de trasee pentru drumeții, alergări, ciclism și a unui spațiu pentru observarea păsărilor. Documentul prevede și producerea materialelor informative, care vor conține date despre atracțiile turistice de pe fiecare dintre trasee, pensiunile, restaurantele și alte elemente ale infrastructurii turistice din această zonă.

"Fiind un jucător nou pe piața turismului internațional, Moldova a reușit să se evidențieze prin produsul turistic de nișă pe care îl oferă, și anume, axându-se atât pe tururi vinicole și gastronomice, cât și pe turism rural și turism de aventură, care a captat turiști în căutarea experiențelor autentice și interactive", a menţionat Diana Lazăr, vicedirector Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova.

Potrivit cofondatorului RunMoldova, Iulian Bercu, turismul de aventură este o soluție perfectă atât pentru turiștii care practică un stil activ de călătorii, cât și pentru sportivii amatori: "Vor putea utiliza o serie de rute, cu distanțe de la trei până la câteva zeci de kilometri, pentru drumeții, alergări într-o ambianță naturală și istorică unică, cu acces gratuit în orice moment.

În primă fază a proiectului Turism de Aventură Orheiul Vechi vor fi lansate trei trasee: Traseul fortificația getică Butuceni (4 km de drumeție și spațiu pentru observarea păsărilor, Orașul Medieval (7 km de drumeție și alergare) și Traseul Valea Țigăncii (5 km de ciclism și alergare).

Acest proiect este implementat, în perioada iunie-august 2018, de asociațiile obștești RunMoldova, MTB și Mișcarea Ecologistă din Moldova, fiind susținute de Ministerul Educației Culturii și Cercetării, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei și Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu