Turism stomatologic: Tot mai mulţi străini vin în Moldova pentru a-şi trata dantura

Embed:

Reuşesc să prindă doi iepuri dintr-o lovitură. Tot mai mulţi străini vin în Moldova pentru a-şi trata dantura. Asta pentru că în ţara lor aceste servicii costă de câteva ori mai mult, dar şi pentru că oferta clinicilor stomatologice de la noi include şi un program cultural.

De un an de zile, Mario Danesin face naveta între Italia şi Moldova. Spune că a ales ţara noastră pentru că îşi poate trata dantura pentru un preţ mult mai ieftin.

"- De ce Moldova? - Pentru că este mult mai ieftin în comparaţie cu alte ţări. Aici taxele sunt mult mai mici, decât în fosta Iugoslavie, de exemplu", a spus Mario.

Medicii spun că cei mai mulţi clienţi străini sunt italieni, iar, lunar, clinicile au câte patru-cinci pacienţi din diferite ţări. Ei află informaţii despre ţara noastră de la moldovenii care lucrează peste hotare.

"Pacienţii străini beneficiază de sevicii calitative rapide şi, în primul rând, la preţuri mici. Ei sunt cazaţi la hotel sau în garsoniere închiriate. La fel, pentru ei organizăm şi excursii la vinăriile Cricova şi Mileştii Mici", a menţionat chirurgul-implantolog Alexandru Luşin.

Chiar dacă reprezentanţii Ministerului Sănătăţii nu cunosc numărul clinicilor care prestează astfel de servicii, ei susţin că este o modalitate bună de a face cunoscută Moldova.

"Dacă pacientul de peste hotare a ales o instituţie din Republica Moldova, Ministerul Sănătăţii poate doar să aprecieze acest fapt ca o situaţie pozitivă", a declarat şeful Direcţiei Ministerul Sănătăţii, Tatiana Zatâc.

Potrivit medicilor, în Moldova tratamentul stomatologic este cu 60 la sută mai ieftin decât în ţările din care vin pacienţii-turişti, care economisesc, astfel, aproximativ 5.000 de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu