Turcul Engin Firat, singurul candidat pentru postul de selecţioner al echipei naţionale de fotbal a Republicii Moldova

Embed:

Turcul Engin Firat este singurul candidat pentru postul de selecţioner al echipei naţionale de fotbal a Republicii Moldova. Tehnicianul în vârstă de 49 de ani ar putea să-l înlocuiască pe Semion Altman, care a fost demis de Comitetul Executiv al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal în urma rezultatelor slabe. Pentru demiterea antrenorului ucrainean au votat toţi cei 17 membri prezenţi la şedinţă.

"Pentru aşa rezultate trebuia să-l demită a doua zi, nu să aştepte încă 2 sau 3 săptămâni. Lumea fotbalistică este revoltată. Jumătate de suporteri strigau "ruşine". Cred că mai jos nu există", a spus membrul Comitetului Executiv FMF, Mihai Usatîi.

"Nu ne-am aşteptat de la el câştiguri sau să schimbe ceva cardinal în selecţionata, dar trebuia, cel mai important, a insufla în băieţi încrederea, fiindcă dispoziţia de codaş predomină asupra dispoziţiei selecţionatei noastre", a menţionat membrul Comitetului Executiv FMF, Nicolae Sandu. .

De-a lungul carierei, Firat şi-a exercitat funcţia de antrenor secund la cluburile din ţara sa natală Fenerbahce Istanbul şi Sivasspor, dar a făcut parte şi din staff-ul selecţionerului Iranului, Ali Daei.

"El are o experienţă de lucru în 5 state. A antrenat şi în orient. S-a format ca antrenor în Germania. În ultima perioadă a fost în calitate de manager, director al unor cluburi de fotbal, inclusiv şi în Statelele Unite la Dallas City. În ultima perioadă a activat la echipa pe care a promovat în calitate de director din a doua ligă albaneză în prima, Vlaznia Shkoder", a spus vicepreşedintele FMF, Dragoş Hîncu.

În cadrul şedinţei, ce a durat 3 ore, a fost luată şi decizia de a nu prelungi contractele selecţionerilor la echipele naţionale de până la 15, 17 şi respectiv 19 ani. Este vorba despre Vitalie Mardari, Alexandru Guzun şi Oleg Fistican.

"Deciziile au fost luate în baza rezultatelor. Selecţionatele U-17 şi U-19 au avut turnee de calificare. Ambele echipe s-au clasat pe ultimele locuri în grupele lor de calificare şi nu au îndeplinit obiectivele trasate în faţa antrenorilor", a spus Dragoş Hîncu.

În cazul în care candidatura lui Engin Firat va fi acceptată, el va semna un contract valabil până la finalul campaniei preliminare.
Pe 14 noiembrie "tricolorii" vor juca la Paris cu reprezentativa similară a Franţei, campioana mondială în exerciţiu, iar pe 17 noiembrie vor găzdui la Chişinău naţionala Islandei.

Lasă un comentariu