Turcinov: Armata ucraineană este pregătită pentru lovitura decisivă împotriva separatiştilor

Embed:

Armata ucraineană este pregătită pentru etapa finală a operaţiunii antiteroriste, astfel încât alegerile prezidenţiale să fie organizate duminică şi în estul ţării. Declaraţia a fost făcută de preşedintele interimar al Ucrainei, Alexandr Turcinov. De cealaltă parte, liderul separatiştilor din Lugansk susţine că va face tot posibilul pentru ca scrutinul din regiune să nu aibă loc.

 Preşedintele interimar al ţării vecine s-a deplasat la Slaveansk, unde a avut o întrevedere cu ministrul de Interne, cel al Apărării şi comandantul Gărzii Naţionale. Oficialii au pus la punct detaliile operaţiunii antiteroriste din estul Ucrainei. Locuitorii din regiune spun că abia aşteaptă să fie instaurată pacea.

"Aş vrea ca toate să revină la normal, să fie pace. Este îngrozitor, în fiecare zi îmi este frică", a spus o femeie.

"Cum credeţi că se poate trăi într-un oraş asediat?", întreabă un bărbat.

Iar premierul de la Kiev, Arseni Iaţeniuk, a participat la cea de-a treia masă rotundă pentru unitatea ţării, organizată la Nikolaev, sub egida OSCE. Iaţeniuk a declarat că negocierile cu Rusia privind detensionarea situaţiei din Ucraina sunt posibile numai cu participarea Statelor Unite şi a Uniunii Europene. 

"În condiţiile actuale, negocieri bilaterale dintre Ucraina şi Rusia nu pot avea loc", a declarat premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk.

În acelaşi timp, separatiştii proruşi din Lugansk au anunţat că nu vor permite desfăşurarea alegerilor prezidenţiale în regiune şi vor ataca secţiile de votare care vor fi deschise în 25 mai. 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu