"Turcia va regreta!" Ruşii au oprit lucrările la gazoductul Turkish Stream

Embed:

Rusia a suspendat lucrările la proiectul gazoductului Turkish Stream, în timp ce discuțiile referitoare la construcția unei centrale nucleare în Turcia rămân deschise. Anunţul a fost făcut de ministrul rus al Energiei, Alexander Novak.

Totodată, președintele Vladimir Putin a anunţat, într-un discurs în faţa camerelor reunite ale Parlamentului Rusiei, că Turcia va regreta acest lucru.

"Poate doar Allah înțelege de ce au făcut asta. Se pare că Allah a decis să pedepsească elita aflată la putere în Turcia, privând-o de rațiune și de bunul simț", a spus Putin.

Măsurile împotriva turcilor nu se vor limita la interzicerea importurilor de roşii, a avertizat Putin. De cealaltă parte, premierul turc Ahmet Davutoglu a respins acuzațiile Kremlinului privind implicarea preşedintelui Recep Erdogan şi a familiei sale în achiziţii de petrol de la Statul Islamic. El a calificat aceste declarații "drept propagandă sovietică".

La rândul său, liderul de la Ankara a declarat că are dovezi privind implicarea Moscovei în comerțul cu petrol cu teroriștii.

Conducta Turkish Stream ar urma să traverseze Marea Neagră până la granița dintre Turcia și Grecia, de unde ar putea ajunge la consumatorii din sudul Europei. 

Lucrările de construcție la gazoductul Turkish Stream urmau să înceapă în luna iunie a acestui an, însă, deocamdată, guvernele rus și turc nu au semnat un acord oficial în acest sens.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu