Turcia va continua să susțină Republica Moldova în domeniile economic, de securitate și liber schimb

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Hulusi Kiliç. Oficialii au discutat despre extinderea colaborării moldo-turce, impulsionată inclusiv de vizita la Chișinău a Premierului Republicii Turcia, Binali Yıldırım, în luna mai curent.

"Faptul că avem un Acord de liber schimb, că se călătorește fără vize, iar acum este negociat un acord privind circulația cetățenilor ambelor state în baza buletinelor de identitate, este o dovadă că am ajuns să avem relații foarte bune", a spus Premierul.

Pavel Filip a menționat și aprobarea recenta a proiectului de lege pentru ratificarea acordului între cele două țări privind securitatea socială a cetățenilor ambelor state. Totodată, au fost accentuate rezultatele bune în domeniul economic, în perioada ianuarie-iunie 2017, volumul schimburilor comerciale sporind cu circa 17%.

"Apreciem investițiile turcești în Republica Moldova, avem multe companii cu capital turcesc și sperăm că se simt bine aici, iar Forumul de afaceri moldo-turc, din luna mai curent, a demonstrat că există potențial pe acest segment", a adăugat Pavel Filip.

Ambasadorul Hulusi Kiliç a afirmat că va continua să încurajeze întreprinzătorii turci să-și plaseze investițiile în Republica Moldova. De asemenea, diplomatul a dat asigurări că țara sa va susține realizarea proiectelor în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova, referindu-se, în special, la cele implementate în UTA Găgăuzia, printre care reconstruirea spitalului din Comrat și soluționarea problemei aprovizionării cu apă potabilă în orașul Vulcănești.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu