TURCIA PRETINDE LA TERITORII. Ministrul turc al Apărării a postat o hartă scandaloasă

Embed:

Turcia nu renunţă la teritoriile fostului Imperiu Otoman. Pe pagina oficială de Facebook a ministrului Apărării de la Ankara a fost publicată o hartă a Turciei, în care au fost incluse teritoriile statelor vecine. Postarea este însoţită de un mesaj, în care se menţionează că Turcia nu pretinde la pământul nimănui, ci doar va recupera ceea ce este al lor.

Conform hărții scandaloase, suprafaţa Turciei cuprinde estul Bulgariei, insulele greceşti din Mareea Egee şi nordul statului elen, jumătate din Siria, toată Armenia şi nordul Irakului, populat de kurzi.

Deocamdată, însă, ameninţarea turcă este tot mai evidentă în Siria. Pentru a opri ofensiva inamicului, armata lui Bashar al Assad a ocupat localităţi strategice din nord-estul ţării, inclusiv aeroportul Tabqa. Momentul a fost sărbătorit de militari, care au scandat sloganuri în susţinerea liderului de la Damasc, ţinând în mâini portretul său.

Între timp, convoaiele cu civili, care fug din calea războiului spre taberele din Irak, par să nu se mai oprească.

"Oamenii din Siria suferă enorm din cauză că americanii şi ruşii ne-au vândut. Organizaţiile umanitare ar trebui să intervină şi să pună capăt aceste situaţii."

"Am scăpat de război. Dar unde să ne ducem? În Turcia nu putem merge, pentru că ei sunt duşmanii noştri."

Ofensiva Ankarei, denumită "Izvorul Păcii", care are scopul de a crea o linie roşie de-a lungul frontierei dintre Turcia şi Siria, a început în data de 9 octombrie.

Lasă un comentariu