Turcia: Aproape 200 de persoane, diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară după ce au consumat spanac contaminat

Circa 200 de persoane din patru provincii turceşti au fost diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară după ce au consumat spanac contaminat, a declarat marţi ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, în faţa parlamentului, potrivit DPA, citat de agerpres.ro.

Ierburi toxice amestecate cu spanac şi vândute la Istanbul şi provinciile nord-vestice Edirne, Tekirdag şi Kocaeli au îmbolnăvit 196 de persoane, a declarat ministrul, conform agenţiei de presă Anadolu.

Dintre acestea, 21 au rămas internate. Pacienţii au acuzat greaţă, vedere înceţoşată şi alte simptome de toxiinfecţie alimentară. Cazurile au fost semnalate pentru prima dată duminică.

Deşi Koca a îndemnat oamenii să nu intre în panică, precizând că incidentele nu au pus în pericol viaţa celor care au consumat spanacul, comercianţii de la o piaţă angro din Istanbul au aruncat toate stocurile de spanac, un aliment de bază în bucătăria turcească.

Un comerciant din Istanbul a povestit că a aruncat 250 de cutii de spanac după ce nu a reuşit să le vândă, potrivit Anadolu.

Guvernatorul provinciei Tekirdag a declarat că au trimis mostre la un laborator din Istanbul pentru analize suplimentare.

Lasă un comentariu