Turcia afirmă că a făcut schimb de informaţii cu SUA înaintea operaţiunii de eliminare a lui al-Baghdadi

Turcia şi SUA au fost implicate în schimburi diplomatice intense şi au făcut schimb de informaţii înaintea operaţiunii forţelor speciale americane de eliminare a liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, în nord-vestul Siriei, a indicat luni ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, scrie agerpres.ro.

'Turcia şi omologii noştri americani au făcut schimb de informaţii, de opinii înaintea ca operaţiunea de ucidere a liderului Daesh să înceapă. De aceea Trump a mulţumit Turciei în discursul său', a explicat Mevlut Cavusoglu într-o conferinţă de presă, precizând că 'Turcia şi Statele Unite au lucrat împreună la neutralizarea lui al-Baghdadi'.

Potrivit lui Cavusoglu, Turcia a 'neutralizat' până acum mai mult de 4.000 de luptători ai Statului Islamic.

Declaraţia ministrului de externe survine după ce, în cursul dimineţii de luni, purtătorul de cuvânt al al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin, subliniase de asemenea cooperarea strânsă dintre autorităţile militare ale celor două ţări înaintea operaţiunii în care a murit Abu Bakr al-Baghdadi.

'O organizaţie teroristă care îşi are cuibul în Siria, în apropierea frontierei noastre, sau în orice altă regiune nu este ceva ce putem accepta', le-a declarat Ibrahim Kalin reporterilor.

El a făcut referire la o 'diplomaţie intensă' între cei doi aliaţi din NATO.

'Unităţile noastre militare şi de informaţii au avute contacte cu colegii lor americani şi, de asemenea, s-au coordonat', a precizat purtător de cuvânt a lui Erdogan.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu